این ترشی خوشمزه اغلب همراه با غذا میل می شود. به همین خاطر طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.
مواد مصرف شده در ترشی فصل هفت بیجار شامل سبزیجات، سیفی جات مفید و مغذی می باشد. این ترشی خوشمزه سرشار از ویتامین ها و کلسیم می باشد.
حتما شما هم ترشی های آماده ای را در مغازه ها مشاهده می کنید. ولی هیچ ترشی به پای ترشی های خانگی علی الخصوص ترشی های تهیه شده توسط کدبانو های ایرانی می رسد.
فصل پاییز زمان درست کردن و مصرف ترشی های خوشمزه ایرانی می باشد. پس توصیه ما هم به شما دوستان درست کردن ترشی خانگی است.
با آموزش قدم به قدم ترشی خانگی هفت بیجار همراه مان باشید همراه تان هستیم…
مواد لازم | مقدار مواد |
گل کلم | 2 عدد |
کلم برگ سفید | 1 عدد |
کلم برگ قرمز | 1 عدد |
هویچ | 1 کیلو |
کرفس | 1عدد متوسط |
سیر | 1 عدد کامل |
فلفل تند(قلمی ریز) | به مقدار لازم |
فلفل شیرین | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
کرویز | نیم کیلو |
سبزی های معطر (مرزه – نعنا – تلخون – جعفری – گشنیز ) نیم کیلو |
ابتدا سبزی ها را تمیز کرده، سپس آن ها را با آب شسته و خرد می کنیم. سپس تمامی مواد و سبزیجات یعنی کلم ها و کرفس و غیره را خوب شسته و بگدارید تا آب آن خارج شود.
کلم سفید را هم به قطعات کوچک و به یک اندازه تقسیم می کنیم.
کلم قرمز را هم به قطعات کوچک و به یک اندازه تقسیم می کنیم. (اندازه قطعات بستگی به سلیقه خوتان دارد)
کرفس را هم به قطعات کوچک و به یک اندازه تقسیم می کنیم.
گل کلم را هم خرد کرده و به یک اندازه تقسیم می کنیم. (اندازه قطعات بستگی به سلیقه خوتان دارد)
هویچ هایمان را هم تمیز کرده و به یک اندازه تقسیم می کنیم.
به را شسته و به یک اندازه خرد می کنیم. لازم به ذکر است که اضافه کردن به ترشی تان دلخواه است می توانید گوجه ترش هم اضافه کنید.
خیار ها را شسته و به صورت دایره ای خرد می کنیم. افزودن خیار اختیاری است.
نوبت سیر می رسد. ابتدا پوست سیر ها را تمیز کرده و به قطعات مساوی تقسیم می کنیم.
فلفل ها شسته و به موادمان اضافه می کنیم. بهتر است فلفل ها را خرد نکنید. چون ترشی بسیار تلخ مزه می شود.
سفره ای تمیز پهن کرده و همه ی مواد را روی سفر بریزید کمی نمک بپاشید حدود 1 استکان و تمامی مواد را مخلوط نمایید بعد از مخلوط کردن مواد در صورت کم یا زیاد شدن مواد طبق سلیقه ی خود می توانید هر یک از مواد را افزایش دهید.
نکته : توجه داشته باشید که در این مرحله کلم برگ قرمز را اضافه نمی کنیم زیرا این کلم باعث قرمز شدن رنگ ترشی می شود پس در صورتی که بخواهید رنگ ترشی تان قرمز شود مقداری از مواد را جداگانه برداشته و به آن کلم برگ قرمز را اضافه نمایید هنگام مخلوط کردن مواد درصورت دلخواه می توانید زرد چوبه نیز به مواد خود اضافه کنید تا رنگ ترشی مایل به زرد شود
تمامی مواد مان را با هم مخلوط می کنیم. بهتر است هنگام مخلوط کردن مواد کمی نمک اضافه کرده و سپس تمامی موادمان را مخلوط کنید.
و در آخر هم همه ی مواد را در یک ظرف یا دبه ( که توصیه می شود شیشه باشد) بریزید. سپس مخلوط آب کرویز و سرکه و نمک را که قبلا آماده شده است را اضافه می کنیم. بهتر است درب شیشه پلاستیکی باشد و نه فی و حتما یک کیسه فریزر رو دور درب ظرف ترشی ها پیچیده و بعد در رو محکم می بندیم تا حدی که مطمئن بشیم هوا نمیکشد.
نکته : برای تهیه آب کرویز ابتدا کرویز را پاک کرده می شوییم و در یک قابلمه ریخته و با آب پر می کنیم و تا جوشیدن آن منتظر می مانیم. سپس آن را از روی شعله برداشته و کنار می گذاریم تا خنک شود.
چگونه ترشی فصل هفت بیجار درست کنیم ؟
درباره این سایت